PROJEKTI

VILINSKA ČAJANKA

“Vilinska čajanka” autorski je projekt koji je osmislila predsjednica udruge i pripovjedačica bajki i priča za djecu i odrasle Sandra Vukoja – Bajkopričalica Sandra te ga provodimo u suradnji s ustanovama u kojima gostuje.

 

Program se sastoji od dva dijela.

 

U prvom dijelu pripovijedaju se narodne bajke i priče, a u drugom dijelu djeca uživaju u vilinskom čaju i vilinskim keksićima.

Na vilinskoj čajanki razgovaramo o bajkama, pričama, zmajevima, patuljcima, čudesnim pojavama te svemu onome što djeca žele znati i što raspiruje njihovu maštu.

BICIKLOM PO VILINPUTU

Obiteljska biciklijada Biciklom po Vilinputu provodi se u suradnji s Udrugom marketinških aktivnosti Lima. Ideja vodilja je da se djeca otisnu se na svoje malo putovanje biciklom po vilinom putu – ulicama grada Slavonskog Broda, uz iskusnog voditelja i uz pratnju svojih roditelja. Na tom čarobnom putu, na pojedinim dijelovima, nalaze se iznenađenja – predmeti koje moraju skupiti do cilja, a na cilju ih čeka program pripovijedanja bajki i priča, dječja predstava i nagradna igra.


Biciklijada je svojim trajanjem i dužinom puta u potpunosti prilagođena djeci. Do sada smo održali tri obiteljske biciklijade i sve su bile dio programa Hrvatskog festivala pripovijedanja.

GALEROKAZ

Krajem listopada 2018. godine u Slavonskom Brodu započeo je projekt naziva “GALEROKAZ – Implementacija pripovjedačkih i lutkarskih vještina u muzejsku edukaciju Galerije Ružić po modelu sudioničkog upravljanja javnog i civilnog partnerstva”.

 

Nositelj je projekta Galerija umjetnina Grada Slavonskog Broda, a udruga “Vilinput” je partner na projektu
uz Kazališnu družinu “Ivana Brlić Mažuranić”, Dječji centar Logos te Grad Slavonski Brod.


Tijekom šest mjeseci članice udruge “Vilinput” provodit će ciklus radionica za djecu pod nazivom
“Moć pripovijedanja -pripovijedanje u muzejskom okruženju”.

Na radionicama učenici će naučiti stvarati priče i pripovijedati, a inspiraciju će potražiti u stalnom postavu Galerije Ružić.

 

Ovaj projekt financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

BAJKE I PRIČE ZA ZLATNU DOB

Udruga za promicanje kulture govorenja i kreativnog stvaralaštva “VILINPUT” u partnerstvu s Galerijom umjetnina Slavonski Brod provodi projekt “BAJKE I PRIČE ZA ZLATNU DOB – program pripovijedanja i kreativnih radionica za umirovljenike i osobe zrele životne dobi”.

 

Ciljna skupina projekta su umirovljenici i osobe starije životne dobi (65 +).


Glavni je cilj ovog projekta unaprijediti i povećati kvalitetu života starijih osoba, promicati kulturu i socijalizaciju treće životne dobi, ponuditi im kvalitetan, kulturan i zabavan sadržaj kao i mogućnost druženja s drugim osobama i mogućnost uspostavljanja novih društvenih kontakata.

 

Aktivnosti projekta provode educirane i profesionalne pripovjedačice, te voditeljice kreativnih radionica iz
Galerije umjetnina i Udruge “Vilinput”.

"Fairy tales are more than true: not because they tell us that dragons exist, but because they tell us that dragons can be beaten."

Neil Gaiman ​

© 2020 Vilinput — Pogoni WordPress

Temu izradio Anders NorenGore ↑